31.10.2010

Изкуство на манипулацията / разказ / близки срещи от 3ти вид

                  Близки срещи от трети вид

 

  Отивах на летището, за да посрещна приятел, който живее отдавна в Щатите и когато го взех, оставихме багажа в колата, настанихме се удобно и потеглихме от паркинга. Наредихме се на опашката от автомобили, за да платим паркинга и започнахме оживено да си разправяме кой какво прави и обичайните простотии. В един момент се наведох, за да вдигна картата от паркинга, която се изплъзна от ръката ми. Явно за миг съм отпуснал крака от спирачката и тъй като колата беше автоматик, е тръгнала леко и бавно напред. Чух тъп удар и се надигнах, без дори да си ударя главата в таблото. Бях спрял в този пред мен. Поставих скоростния лост на “паркинг” и  излязох от колата. Погледнах ударения автомобил. Опел „Вектра”, на няколко години, излъскан и измит, в много добро състояние. Нищо му нямаше. На мен ми беше паднал само номерът. Клекнах и започнах ремонтна дейност по поставяне номера на местото му. В този момент от предната кола с мощно отваряне на вратата излезе шофьора на опела:

-      Кво правиш ,бе? Нормален ли си?

  Аз му казах културно:

-       Извинявай, без да искам съм отпуснал спирачката и съм ви подпрял, нищо няма на автомобила ви, но извинете за стреса.

  В този момент се отвори другата предна врата на Опела и от нея излезе възбуден младеж:

-      Абе, кво правиш бе, не гледаш ли къде караш? 

 Изгледах го отдолу нагоре, но отвърнах спокойно:

-       Извинявайте, без да искам съм отпуснал спирачката. Съжалявам, извинете за стреса.

   В този момент задната врата се отвори, оттам се показа закръглена жена със зачервено лице и ми извика:

-       Абе ей, нещастник, не гледаш ли къде караш бе!

   В следващият миг бях изправен на крака, единият от които забих  в задната броня на вектрата и с възможно най-бесния глас изкрещях:

-      Влизайте в колата, майка ви да еба, боклуци мръсни, да не ви заритам тука, че ще ви избия зъбите.

  Насочих се към шофьора, но преди да стигна до него, той и прекрасното му семейство като по команда се прибраха в колата си, треснаха вратите акапелно и запалиха на мига. Когато седнах зад волана се замислих, че манталитета на българина е, че когато се държиш добре с някой, той веднага си мисли, че или те е страх от него, или е повече от тебе. Значи страхът е движещата сила в българското общество. Страхът и силата. А може би и във всяко общество?  Сетих се за една мисъл на един добър измамник, който казваше така:

-       Бий, за да те уважават.

  Макар, че той биеше предимно жена си и роднините й, но... кой колкото може.

  Приятелят ми ме погледна учудено, а аз вдигнах рамене. Включих на скорост и потеглих, а поддържаният опел беше избързал вече доста напред. 

Пакет BULGARNO

 

Промоционален пакет

Групова тениска, Книга "Bulgarno или истерията Хиподил"

+ подарък

Албум…

цена: 24,99 лв. Детайли и поръчка
към всички новини »